[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي مقالات آماده انتشار آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
هیات تحریریه::
خط مشی دبیری::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ملاحظات اخلاقی::
آرشیو مجله و مقالات::
بانک ها ونمایه ها::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
شاپا
شاپاچاپی  
2228-7280
شاپا الکترونیکی
2228-7299
..
بانک ها و نمایه ها

 

 

 

 

 

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینک مفید بر ای داوران

سرقت ادبی وعلمی فارسی

سرقت ادبی وعلمی لاتین

..
دسترسی آزاد
مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
 
..
:: مقالات آماده انتشار ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه ای اثرات ضد باکتریایی عصاره های مختلف هیدرواتانولی گونه های درمنه علیه سویه های باکتریایی شایع در عفونت های بیمارستانی
رامین عبیری ، سمیرا قاسمی ، نسترن شارعی ، معصومه شهبازی ، احمد امامی ، مهدی مجرب*
مرکز تحقیقات علوم دارویی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران. ، mmojarrab@kums.ac.ir
چکیده:   (76 مشاهده)
زمینه و هدف: عفونت‌های بیمارستانی سهم قابل توجهی از چالش ­های درمانی بیمارستان­ ها را تشکیل می‌دهند. جنس درمنه به طور گسترده­ ای در ایران پراکنده هستند. گونه های این جنس طیفی از ترکیبات زیستی ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد التهابی و ضد قارچی متعلق به گروه­ های مختلف شامل فنول ­ها، ترپنوئید­ها، استرول­ ها و پلی استیلن­ ها را تولید می­ کنند. هدف از مطالعه­ ی حاضر، مقایسه اثرات برون­تنی عصار ه ­های مختلف هیدرواتانولی گونه­ های درمنه علیه سویه­ های باکتریایی عامل عفونت­ های بیمارستانی است.
روش کار: 12 عصاره هیدرواتانولی مختلف مشتمل بر عصاره ­های 50% و 70% هیدرواتانولی از اندام هوایی درمنه ­های طلایی، معمولی، خراسانی، کپه داغی، دشتی و قرمز تهیه شد. سرمادهی به عصاره ­ها منجر به چربی زدایی آن­ها شد. کمترین مقادیر غلظت مهار کننده رشد (MIC) عصار ه ­ها علیه سویه ­های باکتریایی استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، آسینتوباکتر، سودوموناس آئروژینوزا، انتروکوکوس فکالیس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، میکروکوکوس لوتئوس، کلبسیلا پنومونیه و اشرشیا کلای به روش میکرودایلوشن براث تعیین گردید. محتوای تام فنولی عصاره ­های فوق، با روش فولین سیو کالتیو تعیین شد.
یافته ­ها: از مجموع عصاره­ های بکار رفته در این آزمایش پایین­ترین MIC، برای عصاره 50% هیدرواتانولی درمنه قرمز به میزان (mg/ml) 0.25 علیه استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مشاهده شد. بزرگترین گستره­ ی حساسیت باکتریایی (شش سویه) مربوط به عصاره 50% (بعد و قبل از چربی زدایی) درمنه قرمز و عصاره 50% (بعد از چربی زدایی) درمنه کپه داغی بود. رشد استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس توسط تمامی عصاره­ ها مهار شد. بالاترین محتوای تام فنولی و بیشترین بازده عصاره گیری به ترتیب برای عصاره های هیدرواتانولی 70% درمنه دشتی و 50% درمنه طلایی ثبت شدند.
نتیجه­ گیری: عصاره 50% هیدرواتانولی درمنه قرمز از نظر طیف اثر ضد باکتریایی و قدرت انتخابی بر عصاره های دیگر برتری داشت. درمنه­ های قرمز و کپه داغی احتمالاً گزینه­ های مناسبی برای تحقیقات بیشتر فیتوشیمیایی و ضد باکتریایی هستند.
شماره‌ی مقاله: 1
واژه‌های کلیدی: درمنه، عوامل ضد باکتریایی، عفونت بیمارستانی
متن کامل [PDF 512 kb]   (55 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/9/27 | پذیرش: 1403/1/9
فهرست منابع
1. Sukumaran V, Senanayake S. Bacterial infections of the skin and soft tissues. Aust Prescr. 2016; 39(5): 159-163. [DOI:10.18773/austprescr.2016.058] [PMID] []
2. Breneman DL. Bacterial infections of the skin and soft tissues and their treatment. Curr Opin Infect Dis. 1993; 6 (5): 678-82. [DOI:10.1097/00001432-199310000-00010]
3. Ahameethunisa AR, Hopper W. In vitro antimicrobial activity on clinical microbial strains and antioxidant properties of Artemisia parviflora. Ann clin microbiol antimicrob. 2012; 11(1):30. [DOI:10.1186/1476-0711-11-30] [PMID] []
4. Hancock RE. Mechanisms of action of newer antibiotics for Gram-positive pathogens. Lancet Infect Dis. 2005; 5(4): 209-18. [DOI:10.1016/S1473-3099(05)70051-7] [PMID]
5. Juteau F, Masotti V, Bessiere JM, Dherbomez M, Viano J. Antibacterial and antioxidant activities of Artemisia annua essential oil. Fitoterapia. 2002; 73(6): 532-535. [DOI:10.1016/S0367-326X(02)00175-2] [PMID]
6. Rawani A, Pal S, Chandra G. Evaluation of antimicrobial properties of four plant extracts against human pathogens. Asian Pac J Trop Biomed. 2011; 1(1): S71-S5. [DOI:10.1016/S2221-1691(11)60127-5]
7. Hussain A, Hayat MQ, Sahreen S, Ain QU, Bokhari SA. Pharmacological promises of genus Artemisia (Asteraceae): a review. Proceedings of the Pakistan academy of sciences: B Life Environ Sci. 2017; 54(4): 265-87.
8. Baradaran M, Jalali A. A review on Antibacterial effects of Iranian herbal medicine on methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Jundishapur J Chronic Dis Care. 2019; 8(4): e96058. [DOI:10.5812/jjcdc.96058]
9. Mahboubi M, Bidgoli FG. Biological activity of essential oil from aerial parts of Artemisia aucheri Boiss. from Iran. Herba Pol. 2009; 55(4): 96-104.
10. Ki V, Rotstein C. Bacterial skin and soft tissue infections in adults: a review of their epidemiology, pathogenesis, diagnosis, treatment and site of care. Can J Infect Dis Med Microbiol. 2008; 19(2): 173-84. [DOI:10.1155/2008/846453] [PMID] []
11. Abad MJ, Bedoya LM, Apaza L, Bermejo P. The Artemisia L. genus: a review of bioactive essential oils. Molecules. 2012; 17(3): 2542-66. [DOI:10.3390/molecules17032542] [PMID] []
12. Bora KS, Sharma A. The genus Artemisia: a comprehensive review. Pharm Biol. 2011; 49(1): 101-9. [DOI:10.3109/13880209.2010.497815] [PMID]
13. Miraldi E, Ferri S, Mostaghimi V. Botanical drugs and preparations in the traditional medicine of West Azerbaijan (Iran). J Ethnopharmacol. 2001; 75(2-3): 77-87. [DOI:10.1016/S0378-8741(00)00381-0] [PMID]
14. Ghorbani A. Studies on pharmaceutical ethnobotany in the region of Turkmen Sahra, north of Iran:(Part 1): General results. J Ethnopharmacol. 2005; 102(1): 58-68. [DOI:10.1016/j.jep.2005.05.035] [PMID]
15. Msaada K, Salem N, Bachrouch O, Bousselmi S, Tammar S, Alfaify A, et al. Chemical composition and antioxidant and antimicrobial activities of wormwood (Artemisia absinthium L.) essential oils and phenolics. J Chem. 2015; 12(2): 44-48. [DOI:10.1155/2015/804658]
16. Tayefeh HE, Sefidkon F, Yousefi M, Teimouri M. Essential oil composition and antimicrobial activities of oil, alcoholic extract of Artemisia sieberi from Firoozkooh region. Iran J Biol. 2012; 25(3): 445-455. [Full text in Persian]
17. Jang J, Hur HG, Sadowsky MJ, Byappanahalli M, Yan T, Ishii S. Environmental Escherichia coli: ecology and public health implications. J Appl Microbiol. 2017; 123(3): 570-581. [DOI:10.1111/jam.13468] [PMID]
18. Wu W, Jin Y, Bai F, Jin S. Pseudomonas aeruginosa, in: Tang Y W, Liu D, Sussman M, Poxton I, Schwartzman J. (Eds.) Molecular Medical Microbiology, Academic Press, Cambridge: pp. 753-767. [DOI:10.1016/B978-0-12-397169-2.00041-X]
19. Bassetti M, Vena A, Croxatto A, Righi E, Guery B. How to manage Pseudomonas aeruginosa infections. Drugs Context. 2018; 7: 212527. [DOI:10.7573/dic.212527] [PMID] []
20. Wagner S, Sommer R, Hinsberger S, Lu C, Hartmann RW, Empting M, et al. Novel strategies for the treatment of Pseudomonas aeruginosa infections. J Med Chem. 2016; 59(13): 5929-69. [DOI:10.1021/acs.jmedchem.5b01698] [PMID]
21. Calfee DP. Recent advances in the understanding and management of Klebsiella pneumoniae. F1000Res. 2017;6:1760. [DOI:10.12688/f1000research.11532.1] [PMID] []
22. Effah CY, Sun T, Liu S, Wu Y. Klebsiella pneumoniae: an increasing threat to public health. Ann clin microbiol antimicrob. 2020; 19(1): 1-9. [DOI:10.1186/s12941-019-0343-8] [PMID] []
23. Percival SL, Williams DW. Acinetobacter. In: Percival SL, Yates MV, Williams DW, Chalmers RM, Gray NF. Microbiology of Waterborne Diseases, 2nd ed. London: Academic Press, 2014: 35-48. [DOI:10.1016/B978-0-12-415846-7.00002-0]
24. Hosseinzadeh L, Soheili S, Ghiasvand N, Ahmadi F, Shokoohinia Y. Fatty acid mixtures from Nigella sativa protects pc12 cells from oxidative stress and apoptosis induced by doxorubicin. Pharm Sci. 2018; 24(1): 15-22. [DOI:10.15171/PS.2018.04]
25. Hatami T, Emami SA, Miraghaee SS, Mojarrab M. Total phenolic contents and antioxidant activities of different extracts and fractions from the aerial parts of Artemisia biennis Willd. Iran J Pharm Res. 2014; 13(2): 551-559.
26. Clinical and laboratory standards institute (CLSI) performance standards for antimicrobial susceptibility testing. 28th ed. clinical and laboratory standards institute; Wayne, PA, USA: 2018; CLSI Supplement M100.Available from: https://clsi.org/media/1930/m100ed28_sample.pdf
27. Olennikov DN, Kashchenko NI, Chirikova NK, Vasil'eva AG, Gadimli AI, Isaev JI, et al. Caffeoylquinic acids and flavonoids of fringed sagewort (Artemisia frigida Willd.): HPLC-DAD-ESI-QQQ-MS profile, HPLC-DAD quantification, in vitro digestion stability, and antioxidant capacity. Antioxidants. 2019; 8(8): 307. [DOI:10.3390/antiox8080307] [PMID] []
28. Moradi-Afrapoli F, Saremi G, Nasseri S, Emami SA, Mojarrab M. Isolation of two isochlorogenic acid isomers from phenolic rich fraction of Artemisia turanica Krasch. Iran J Pharm Res. 2020; 19(4): 59-66.
29. Nasseri S, Emami SA, Mojarrab M. Dicaffeoylquinic acids from the aerial parts of Artemisia ciniformis Krasch. & Popov ex Poljakov. Pharm Sci. 2019; 25(2): 171-5. [DOI:10.15171/PS.2019.25]
30. Ghasemi G, Alirezalu A, Ishkeh SR, Ghosta Y. Phytochemical properties of essential oil from Artemisia sieberi Besser (Iranian accession) and its antioxidant and antifungal activities. Nat Prod Res. 2021; 35(21): 4154-4158. [DOI:10.1080/14786419.2020.1741576] [PMID]
31. Silva NC, Fernandes Júnior AJ. Biological properties of medicinal plants: a review of their antimicrobial activity. J Venom Anim Toxins Incl Trop Dis. 2010; 16(3): 402-413. [DOI:10.1590/S1678-91992010000300006]
32. Abiri R, Ghasemi S, Bagheri M, Shahbazi M, Emami SA, Mojarrab M. The comparative study on in vitro antibacterial effects of different aqueous extracts of Artemisia species. J Ardabil Univ Med Sci. 2023; 23(3): 309-319. [Full text in Persian] [DOI:10.61186/jarums.23.3.309]
33. Lee AS, De Lencastre H, Garau J, Kluytmans J, Malhotra-Kumar S, Peschel A, et al. Methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Nat Rev Dis Primers. 2018; 31(1): 1-23. [DOI:10.1038/nrdp.2018.33] [PMID]
34. Rolta R, Sharma A, Sourirajan A, Mallikarjunan PK, Dev K. Combination between antibacterial and antifungal antibiotics with phytocompounds of Artemisia annua L: A strategy to control drug resistance pathogens. J Ethnopharmacol. 2021; 266: 113420. [DOI:10.1016/j.jep.2020.113420] [PMID]
35. Sardarodiyan M, Arian Far A. Investigation of chemical components, antibacterial and antioxidant properties of Essential Oil Artemisia Khorasanica in north Khorasan area. Innovation Food Sci Technol. 2019; 11(1): 39-57.
36. Nasirpour M, Yavarmanesh M, Mohhamadi Sani A, Mohamdzade Moghadam M. Antibacterial effect of aqueous extract of Artemisia aucheri, Artemisia sieberi and Hyssopus officinalis L. on the food borne pathogenic bacteria. FSCT. 2015; 12(46): 73-84. [Full text in Persian]
37. Haji Ghasemi M, Govahi M, Ranjbar M. Evaluation of antibacterial activity of aqueous and hydroalcoholic extracts of Physalis alkekengi fruit against four standard strains in vitro. J Ardabil Univ Med Sci. 2023; 22(4): 323-332. [Full text in Persian] [DOI:10.52547/jarums.22.4.323]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.KUMS.REC.1401.277


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4623