:: دوره 15، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) ::
شیرین حیدری تجدد ، نوروز نجف زاده* ، مینا مهدوی راد ، حمید شیخکانلوی میلان ، حسین کلارستاقی ، وحید نجاتی
گروه علوم تشریحی و پاتولوژی، آزمایشگاه تحقیقات جنین شناسی و سلول‏های بنیادی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران ، n. najafzade@arums.ac.ir

زمینه و هدف: سلول ‏های بنیادی فولیکول مو چند توان هستند و چندین نوع سلول بنیادی در ناحیه بالج فولیکول مو شناسایی شده است. جداسازی دقیق سلول ‏های بنیادی فولیکول مو با استفاده از مارکرهای سطحی یکی از روش ‏های مناسب جهت جایگزینی روش ‏های جداسازی قدیمی محسوب می ‏شود. در این مطالعه از روش جداسازی سلول در میدان آهنربایی برای جداسازی سلول‏ های بنیادی فولیکول مو استفاده شده است.

روش کار: در این مطالعه فولیکول موی سبیل موش سوری نژاد Balb/c در زیر میکروسکوپ معکوس تشریح شد و نواحی حاوی سلول‏ های بنیادی فولیکول مو (بالج) جدا شد و نواحی بالج به مدت 14 روز کشت داده شدند. سلول‏های CD34 مثبت با روش جداسازی سلول در میدان آهنربایی و توسط آنتی بادی مونوکلونال CD34 متصل به میکروبید جداسازی شدند و در محیط کشت DMEM/F12 حاوی 10% سرم گاوی کشت داده شدند و تعداد سلول ‏های CD34 با استفاده از لام نئوبار شمارش شدند و در زیر میکروسکوپ فلوروسنت سلول ‏های CD34 مثبت مشاهده شدند.

یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که جداسازی سلول ‏های بنیادی CD34 مثبت با روش مکس ( MACS ) موفقیت‏آمیز بوده و 04/1 ± 12 درصد سلول‏ های CD34 مثبت بودند و این سلول‏ ها بعد از یک هفته کشت در محیط کشت زنده ماندند.

نتیجه گیری: یافته این مطالعه نشان داد که روش جداسازی سلولی در میدان آهنربایی باعث افزایش تراکم سلول ‏های بنیادی فولیکول مو در محیط کشت می ‏شود.

واژه‌های کلیدی: سلول‏ های بنیادی فولیکول مو، روش جداسازی سلولی آهنربایی، CD34، میکروسکوپ فلوروسنت
نوع مطالعه: مقاله اصیل |
دریافت: 1393/10/25 | پذیرش: 1394/2/23 | انتشار: 1394/4/10

Heydari Tajaddod S, Najafzadeh N, Mahdavi Rad M, Sheikhkanloui Milan H, Kalarestaghi H, Nejati V. Isolation of CD34 Positive Hair Follicle Stem Cells Using Magnetic Activating Cell Sorting (MACS) Method. J Ardabil Univ Med Sci 2015; 15 (2) :171-178