:: دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1384 ) ::
شیوع عفونت های انگلی روده ای در بین دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر اردبیل، 1382
احمد دریانی* ، غلامحسین اتحاد
، daryanii@yahoo.com

زمینه و هدف: عفونت های انگلی روده جزو شایع ترین عفونت ها در دنیا هستند که موجب بروز ابتلا و مرگ و میر قابل ملاحظه می شوند. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع عفونت های انگلی روده و عوامل خطر ساز مربوطه در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر اردبیل بود.

روش کار: این مطالعه توصیفی- مقطعی در 24 مدرسه ابتدایی شهر اردبیل در سال 1382 انجام شد. این مطالعه 1070 دانش آموز در سنین بین 7 تا 13 ساله شامل 527 پسر (3/49%) و 543 دختر (7/50%) انتخاب شدند. نمونه های مدفوع به صورت نمونه گیری تصادفی جمع آوری و جهت جستجوی تخم، لارو و کیست انگل ها با روش های گسترش مرطوب و فرمالین اتر آزمایش شدند.

یافته ها: در نمونه های به دست آمده 10 نوع انگل تشخیص داده شدند. ژیاردیالامبلیا 2/14%، بلاستوسیس تیس هومینیس 2/10% و آنتا مبا کلی 1/4% به ترتیب شایع ترین انگل ها بودند. شیوع کلی آلودگی به حداقل یک انگل 7/27% بود. بین شیوع انگل ها با سن، جنسیت و نیز مقطع تحصیلی ارتباط آماری معنی دار وجود نداشت.

نتیجه گیری : این مطالعه نشان می دهد که میزان شیوع عفونت های انگلی در مدارس ابتدایی بالا بوده بنابراین آموزش بهداشت در زمینه بهداشت فردی به دانش آموزان و والدین، به ویژه مادران ضروری می باشد.

واژه‌های کلیدی: انگل های روده ای، ژیاردیا لامبلیا، بلاستوسیس تیس هومینیس، آنتامباکلی
دریافت: 1383/11/5 | پذیرش: 1384/5/15 | انتشار: 1384/12/21

Daryani A, Ettehad G H. Prevalence of Intestinal Infestation among Primary School Students in Ardabil, 2003. J Ardabil Univ Med Sci 2005; 5 (3) :229-234

دریانی احمد، اتحاد غلامحسین. شیوع عفونت های انگلی روده ای در بین دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر اردبیل، 1382. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. 1384; 5 (3) :229-234