:: دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1383 ) ::
گزارش یک مورد پارا پلژی بدنبال لا پاراتومی
ایرج لطفی نیا* ، مسعود نیازی غازانی ، شهنام بابلی ، معروف انصاری
، jarums@arums.ac.ir

پارا پلژی بر اثر عوامل مختلفی از قبیل پارگی و یا ترمیم جراحی آنوریسم آئورت، پارگی و یا ترومبوز آئورت،دیسک سیو ن آئورت، آمبولی شریان نخاعی قدامی، اختلالات انعقادی و بیماری لوپوس که همگی باعث اختلال جریان خون نخاع و ایسکمی نخاع می شوند بوجود می آید. هیپوتانسیون نیز ممکن است سبب انفارکتوس نخاع گردد،ولی در بررسی مدلاین و گزارشات موجود وقوع انفارکتوس نخاع در بیمارانی که به عللی غیر از ضایعات آئورت لا پاراتومی شده بودند بسیار نا د ر می باش د. در این مقاله بیمار گزارش شده بدنبال خونریزی داخلی و دو بار لاپاراتومی در نتیجه هیپوتانسیون طولانی مدت دچار انفارکتوس نخاع و پاراپلژی گردیده است. با توجه به سن، شغل و سلامت جسمانی که بیمار گزارش شده از آن برخوردار بود، احتمال ضایعات قلبی ـ عروقی و در نتیجه ترومبوآمبولی بسیار بعید بود. در ضمن با توجه به دو عمل انجام گرفته و فاصله زمانی بین دو عمل در این بیمار، تنها عامل ایجاد کننده قابل طرح هیپوتانسیون طولانی مدت می باشد که سبب ایسکمی و انفارکتوس نخاع گردیده است.

واژه‌های کلیدی: پارا پلژی، لا پاراتومی، هیپوتانسیون
متن کامل [PDF 225 kb]   (2047 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1380/5/25 | پذیرش: 1382/9/20 | انتشار: 1383/6/13