:: دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1385 ) ::
میزان موفقیت روش IUI در مراجعین به مرکز IVF بیمارستان شهید مطهری ارومیه، 1380
مهزاد مهرزاد صدقیانی* ، هاله آیت الهی ، فریبا نانبخش ، آتوسا مجاهدیه
، mahzadms@yahoo.com

زمینه و هدف: نازایی در 15-10درصد از زوجین دیده می شود. تلقیح داخل رحمی IUI ( Intra Uterine Insemination ) یک روش اولیه، ساده و موثر در درمان نازایی در اختلالات تخمک گذاری، نازایی با علت نامشخص، عامل سرویکال و بعضی از موارد عامل مردانه می باشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان موفقیت روش IUI در رابطه با علل مختلف نازایی دربخش نازایی کوثر انجام شده است.

روش کار: در این مطالعه گذشته نگر، 404 زوج نازا با استفاده از پرسشنامه ای که حاوی اطلاعات دموگرافیک زوجین، طول مدت نازایی، شمارش و تحرک اسپرم، تعداد و قطر فولیکول های تخمدانی و وضعیت رحم، لوله ها و نتایج حاملگی بود مورد مطالعه قرار گرفتند. سپس نتایج با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

یافته ها: میزان حاملگی برای بیمارانی که مشکل تخمک گذاری و علل مردانه داشتند به ترتیب 1/11% و 1/7 % بود . از نظر شمارش اسپرم و قطر فولیکول های تخمدانی در بیماران حامله شده و غیر حامله اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت.

نتیجه گیری: در رابطه با علل مختلف نازایی بهترین نتایج درمانی با استفاده از روش IUI ، در نازایی با علل تخمدانی حاصل شد. بیماران با سن بالای 40-35 سال پیش اگهی خوبی در سیکل های COH-IUI نداشتند. در این موارد سایر روش های ART ( Assistant Reproductive Technology ) توصیه می گردد.

واژه‌های کلیدی: نازایی، تلقیح داخل رحمی، ناباروری
دریافت: 1384/1/14 | پذیرش: 1385/2/20 | انتشار: 1385/8/9

Sadaghiani M, Ayatollahi H, ; Nanbakhsh F, Mojahadieh A. Success Rate of IUI Procedure in Patients Referring to Kowsar IVF Center of Urmia in 2001 . J Ardabil Univ Med Sci 2006; 6 (2) :142-148

مهرزاد صدقیانی مهزاد، آیت الهی هاله، نانبخش فریبا، مجاهدیه آتوسا. میزان موفقیت روش IUI در مراجعین به مرکز IVF بیمارستان شهید مطهری ارومیه، 1380 . مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. 1385; 6 (2) :142-148