:: دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) ::
روشی ساده و کاربردی برای دسترسی به نخاع ناحیه سینه ای در موش صحرایی
علی نیاپور ، زهرا تقی پور ، سحر کیانی ، فرشته کرمعلی ، نازیلا نیاپور ، محمد مهدی میرحسینی ، محمد رضا پیری ، حسین صالحی ، نوروز نجف زاده ، محمد حسین نصر اصفهانی*
، mh.nasr-esfahani@RoyanInstitute.org

زمینه و هدف: آسیب های نخاعی به عنوان یکی از حوضه های مهم تحقیقات در علوم اعصاب مطرح می باشد . دسترسی به نخاع بدون ایجاد آسیب به آن، را می توان به عنوان فصل مشترک ایجاد مدل های مختلف ضایعه نخاعی در نظر گرفت . در این میان، قسمت تحتانی نخاع سینه ای بدلیل استقرار مراکز مرتبط با ایجاد الگو های حرکتی اندام تحتانی و همچنین وجود تست های استاندارد بررسیهای حرکتی، مورد توجه محققین به این ناحیه خاص شده است. با این وجود یک روش مشخص جهت دسترسی به طناب نخاعی این قسمت ارائه نشده است.

روش کار: در مجموع بیست عدد موش صحرایی وارد این مطالعه شد. بدنبال القای بیهوشی، حیوان به شکم روی میز جراحی قرار داده شد. موقعیت مهره دهم شناسایی، و عضلات اطراف آن کنار زده شدند. لامینای مهره مورد نظر به کمک دریل هایی با دور تند، نازک گردید. در قدم آخر، لامینای نازک شده به آرامی و با دقت زیاد از روی طناب نخاعی کنار زده شد. پتانسیل حرکتی حیوانات قبل و بعد از جراحی بوسیله ی تست حرکتی تعیین شد.

یافته ها: مطالعه حاضر روشی مرحله به مرحله را برای دسترسی به نخاع سینه ای موش صحرایی ارائه داده است. پروسه جراحی کمتر از یک ساعت طول کشید. بررسی حرکتی اندام تحتانی، با تست BBB ، کسب نمره کامل را قبل و بعد از جراحی نشان داد.

نتیجه گیری: این مقاله یک روش ساده و کاربردی را برای دسترسی نخاع سینه ای تحتانی ارائه می دهد. موقعیت آناتومیک محل جراحی، مراقبتهای حین و بعد از جراحی و سایر مسائل احتمالی بحث شده است.

واژه‌های کلیدی: موش صحرایی، ستون مهره سینه ای، برداشتن لامینا، آسیب نخاعی
دریافت: 1392/2/11 | پذیرش: 1392/6/25 | انتشار: 1392/10/1

Niapour A, Taghipour Z, Kiani S, Karamali F, Niapour N, Mir Hosseini M M, et al . Simple and Practical Approach to the Thoracic Spinal Cord in Rat. J Ardabil Univ Med Sci 2013; 13 (4) :430-437

نیاپور علی، تقی پور زهرا، کیانی سحر، کرمعلی فرشته، نیاپور نازیلا، میرحسینی محمد مهدی، و همکاران. و همکاران.. روشی ساده و کاربردی برای دسترسی به نخاع ناحیه سینه ای در موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. 1391; 13 (4) :430-437