[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي مقالات آماده انتشار آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات مجله::
هیات تحریریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
خط مشی دبیری::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
شاپا
شاپاچاپی  
2228-7280
شاپا الکترونیکی
2228-7299
..
بانک ها و نمایه ها

 

 

 

 

 

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینک مفید بر ای داوران

سرقت ادبی وعلمی فارسی

سرقت ادبی وعلمی لاتین

..
دسترسی آزاد
مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
 
..
:: دوره 23، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 23 شماره 3 صفحات 277-262 برگشت به فهرست نسخه ها
سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره گل راعی و بربرین و بررسی اثر ضدباکتریایی آن‌ها
فاطمه عسکری فر ، ابراهیم شفائی ، مهسا صدیقی ، امیر توکلی کارشک*
مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، a.tavakoli@bums.ac.ir
چکیده:   (631 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به اینکه مواد در ابعاد نانو خواص منحصر به فرد فیزیکی و شیمیایی پیدا می­کنند، در سال­های اخیر استفاده از فناوری نانو در حوزه­های مختلف از جمله داروسازی کاربرد فراوانی پیدا کرده است. در این میان، نانوذرات نقره، در مطالعات متعددی از نظرخواص ضد میکروبی آن مورد تایید قرار گرفته­اند. هدف مطالعه حاضر، بررسی خواص ضد باکتریایی نانوذرات نقره سنتز شده توسط عصاره گل راعی و بربرین می­باشد.
روش کار: در این مطالعه تجربی، نانوذرات نقره با استفاده از عصاره گل راعی به تنهایی و همچنین در ترکیب با بربرین سنتز شده و توسط روش­های میکروسکوپ الکترونی عبوری [TEM]، پراش نور پویا [DLS]، اسپکتروسکوپی انتقال فوریه مادون قرمز [FTIR] و تفرق اشعه ایکس [XRD] مشخصه یابی شدند. اثرات ضد باکتریایینانوذرات نقره سنتز شده بر روی سویه­ های‌ استاندارد باکتری‌های اشیرشیاکلای، سودوموناس آئروژینوزا، کلبسیلا نومونیه، استافیلوکوکوس اورئوس و انتروکوکوس فکالیس مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت مهاری [ MIC] نانوذره نقره به تنهایی و در ترکیب با گل راعی برای باکتری­های مورد مطالعه با استفاده از روش میکرودایلوشن براث مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ­ها: نتایج مشخصه یابی نانوذرات نقره سنتز شده نشان داد اندازه ذرات حدود 30 نانومتر بوده و ساختار کریستالی کوبیک داشتند. همچنین حضور گروه های عاملی شاخص با استفاده از FTIR مورد تایید قرار گرفت. ارزیابی مقادیر MIC نانوذرات سنتز شده بر روی باکتری های مورد مطالعه نشان داد نانوذره­ی سنتز شده بوسیله بربرین و گل راعی دارای بیشترین اثرات ضد باکتریاییبود درصورتیکه هرکدام از ترکیبات بربرین و گل راعی به تنهایی خواص ضدباکتریایی قابل توجهی نشان ندادند. براساس نتایج این مطالعه نانوذرات سنتز شده با گل راعی و بربرین بیشترین اثر مهارکنندگی را بر سودوموناس آئروژینوزا با MIC  mg/ml 0.0375 و کمترین اثر مهار کنندگی را بر باکتری انتروکوکوس فکالیس با MIC 0.185 mg/ml  نشان دادند.
نتیجه­ گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره گل راعی و بربرین دارای اثرات ضدباکتریایی قابل توجهی نسبت به عصاره گل راعی و بربرین به تنهایی هستند. در نتیجه نانوذرات نقره مورد مطالعه با توجه به ویژگی­های منحصر به فردی که در هدف قرار دادن باکتری ها دارند می­ توانند در کاربردهای پزشکی وداروسازی با انجام مطالعات بیشتر مورد استفاده قرار گیرند.
شماره‌ی مقاله: 5
واژه‌های کلیدی: نانوذرات، نقره، گل راعی، بربرین، ضد باکتریایی، حداقل غلظت مهاری رشد
متن کامل [PDF 763 kb]   (225 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1402/3/28 | پذیرش: 1402/6/29 | انتشار: 1402/7/30
فهرست منابع
1. Zare Bidaki M, Arab M, Khazaei M, Afkar E. Anti-bacterial effect of Mentha spicata L. essential oil on eight standard species of gastrointestinal pathogens. J Birjand Univ Med Sci. 2014; 21 (3) :274-282. [Full text in Persian] [DOI:10.18869/acadpub.hms.21.3.155]
2. Dakhili M, Zahraei T, Torabi M, Khavari A. Evaluation of antimicrobial effects of 4 medicinal plants against Salmonella typhymurium and comparision them with common antibiotics in veterinary medicine. J Med Plants. 2006; 5(20): 21-6. [Full text in Persian]
3. Mohammadi Sichani M, Amjad L, Mohammadi-Kamalabadi M. Antibacterial activity of methanol extract and essential oil of Achillea wilhelmsii against pathogenic bacteria. Zahedan J Res Med Sci. 2011;13(3): e94008. [Full text in Persian] [DOI:10.7763/IJBBB.2011.V1.39]
4. Oussalah M, Caillet S, Saucier L, Lacroix M. Inhibitory effects of selected plant essential oils on the growth of four pathogenic bacteria: E. coli O157: H7, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes. Food control. 2007;18(5):414-20. [DOI:10.1016/j.foodcont.2005.11.009]
5. Rezaeizadeh H, Alizadeh M, Naseri M, Shams M. The traditional iranian medicine point of view on health and disease. Iran J Public Health.2009; 38(1):169-172.
6. Sarhadynejad Z, Sharififar F, Pardakhty A, Nematollahi MH, Sattaie-Mokhtari S, Mandegary A. Pharmacological safety evaluation of a traditional herbal medicine "Zereshk-e-Saghir" and assessment of its hepatoprotective effects on carbon tetrachloride induced hepatic damage in rats. J ethnopharmacol. 2016;190:387-95. [DOI:10.1016/j.jep.2016.07.043] [PMID]
7. Serrentino J. How natural remedies work: Hartley & Marks; 1991.
8. Burt S .Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods-a review. Int J food microbiol. 2004;94(3):223-53. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2004.03.022] [PMID]
9. Mardaninejad S , Janghorban M, Vazirpour M. Collection and identification of medicinal plants used by the indigenous people of Mobarakeh (Isfahan), southwestern Iran. J Herb Drugs. 2013;4(1): 23-32.
10. Tabibnejad M, Arjomandzadegan M, Alikhani MY, Sadrnia M, Habibi G, Naseri Z. Comparison of the effects of Hypericum perforatum extract and its microemulsion with Aloe vera extract on Brucella melitensis. Avicenna J Clin Med. 2018;24(4):336-44. [DOI:10.21859/ajcm.24.4.336]
11. Houghton PJ. The role of plants in traditional medicine and current therapy. J Alter Complement Med. 1995;1(2):131-43. [DOI:10.1089/acm.1995.1.131] [PMID]
12. Mašković PZ, Mladenović JD, Cvijović MS, Aćamović-Đoković G, Solujić SR, Radojković MM. Phenolic content, antioxidant and antifungal activities of acetonic, ethanolic and petroleum ether extracts of Hypericum perforatum L. Hemijska industrija. 2011;65(2):159-64. [DOI:10.2298/HEMIND100819004M]
13. Farahani HA, Valadabadi SA, Daneshian J, Shiranirad AH, Khalvati MA. Medicinal and aromatic plants farming under drought conditions. J Hortic For. 2009;1(6):086-92.
14. Naghdi Badi H, Amin G, Makkizadeh M, Ziai S. St. John's wort (Hypericum perforatum L.): A Review. J. Med. Plants 2005; 4 (16) :1-14. [Full text in Persian]
15. Affuso F, Mercurio V, Fazio V, Fazio S. Cardiovascular and metabolic effects of Berberine. World j Cardiol. 2010;2(4):71-77. [DOI:10.4330/wjc.v2.i4.71] [PMID] []
16. Imanshahidi M, Hosseinzadeh H. Pharmacological and therapeutic effects of Berberis vulgaris and its active constituent, berberine. Phytother Res. 2008;22(8):999-1012. [DOI:10.1002/ptr.2399] [PMID]
17. Wang K, Feng X, Chai L, Cao S, Qiu F. The metabolism of berberine and its contribution to the pharmacological effects. Drug Metab Rev. 2017;49(2):139-157. [DOI:10.1080/03602532.2017.1306544] [PMID]
18. Yin J, Ye J, Jia W. Effects and mechanisms of berberine in diabetes treatment. Acta Pharm Sin B. 2012;2(4):327-34. [DOI:10.1016/j.apsb.2012.06.003]
19. Birdsall TC, Kelly GS. Berberine: Therapeutic potential of alkaloid found in several medicinal plants. Alt Med Rev. 1997;2(2):94-103.
20. Pinto-Garcia L, Efferth T, Torres A, Hoheisel JD, Youns M. Berberine inhibits cell growth and mediates caspase-independent cell death in human pancreatic cancer cells. Planta med. 2010;76(11):1155-61. [DOI:10.1055/s-0030-1249931] [PMID]
21. Hajipour MJ, Fromm KM, Ashkarran AA, de Aberasturi DJ, de Larramendi IR, Rojo T, et al. Antibacterial properties of nanoparticles. Trends biotechnol. 2012;30(10):499-511. [DOI:10.1016/j.tibtech.2012.06.004] [PMID]
22. Nickols-Richardson SM. Nanotechnology: implications for food and nutrition professionals. J Am Diet Assoc. 2007;107(9):1494-7. [DOI:10.1016/j.jada.2007.06.016] [PMID]
23. Azzazy HM, Mansour MM, Samir TM, Franco R. Gold nanoparticles in the clinical laboratory: principles of preparation and applications. Clin Chem Lab Med. 2011;50(2):193-209. [DOI:10.1515/cclm.2011.732] [PMID]
24. Singh M, Manikandan S, Kumaraguru A. Nanoparticles: a new technology with wide applications. Res J Nanosci Nanotechnol. 2011;1(1):1-11. [DOI:10.3923/rjnn.2011.1.11]
25. Song JY, Kim BS. Rapid biological synthesis of silver nanoparticles using plant leaf extracts. Bioprocess Biosyst Eng. 2009;32(1):79-84. [DOI:10.1007/s00449-008-0224-6] [PMID]
26. Thakkar KN, Mhatre SS, Parikh RY. Biological synthesis of metallic nanoparticles.
27. Nanomedicine. 2010;6(2):257-62. [DOI:10.1016/j.nano.2009.07.002] [PMID]
28. Elshafie HS, Camele I, Mohamed AA. A Comprehensive Review on the Biological, Agricultural and Pharmaceutical Properties of Secondary Metabolites Based-Plant Origin. Int J Mol Sci.2023 ;24(4):3266. [DOI:10.3390/ijms24043266] [PMID] []
29. Basavaraja S, Balaji S, Lagashetty A, Rajasab A, Venkataraman A. Extracellular biosynthesis of silver nanoparticles using the fungus Fusarium semitectum. Mater Res Bull. 2008;43(5):1164-70. [DOI:10.1016/j.materresbull.2007.06.020]
30. Mulvaney P. Surface plasmon spectroscopy of nanosized metal particles. Langmuir. 1996;12(3):788-800. [DOI:10.1021/la9502711]
31. Durán N, Nakazato G, Seabra AB. Antimicrobial activity of biogenic silver nanoparticles, and silver chloride nanoparticles: an overview and comments. Appl Microbiol Biotechnol. 2016;100(15):6555-70. [DOI:10.1007/s00253-016-7657-7] [PMID]
32. Soleimani F, Saleh T, Shojaosadati SA, Poursalehi R. Green synthesis of different shapes of silver nanostructures and evaluation of their antibacterial and cytotoxic activity. Bio Nano Sci. 2018;8(1):72-80. [DOI:10.1007/s12668-017-0423-1]
33. Dangi S, Gupta A, Gupta DK, Singh S, Parajuli N. Green synthesis of silver nanoparticles using aqueous root extract of Berberis asiatica and evaluation of their antibacterial activity. Chem Data Collect.2020;28:100411. [DOI:10.1016/j.cdc.2020.100411]
34. Ghodrati L, Ataie Kachoie M, Mousavi-Fard S, Moattar F. Study the antimicrobial effects of methanolic extract of Hypericum perforatum on foodborne bacteria. J Food Microbiol. 2021; 8(4):56-66.
35. Gitea D, Teodorescu A, Pantis C, Tit DM, Bungau AF, Bogdan M, et al. Green Synthesis of silver nanoparticles using Hypericum perforatum L. extract and evaluation of their antibacterial activity. Rev Chim. 2020;71(2):273-9. [DOI:10.37358/RC.20.2.7926]
36. Serrano-Niño J, Contreras-Martínez C, Solis-Pacheco J, Zamudio-Ojeda A, Aguilar-Uscanga B, Cavazos-Garduño A. Optimization of the byosynthesis of gold nanoparticles using Hypericum perforatum and evaluation of their antimicrobial activity. Rev Mex Ing Quím. 2020;19(2):889-902. [DOI:10.24275/rmiq/Bio790]
37. Ozgen A, Bilgic E, Aydin SG, Nizamlioglu M. Characterization of biosynthesized silver nanoparticles using Hypericum perforatum leaf and determination of their antibacterial activity. Med Sci. 2019;8(3):503-7. [DOI:10.5455/medscience.2018.07.8985]
38. Alkhamis Z, Mostafavi M, Hassani L, Mohammadi F, Mohammadi K. Antibacterial effect of Berberin and Curcumin complexes on Escherichia coli and Bacillus pedillus bacteria and comparison of their cytotoxicity on the cell line of bladder and stomach cancer cells. J Gorgan Univ Med Sci. 2018;20(3):82-9.[Full text in Persian]
39. Sahibzada MUK, Sadiq A, Faidah HS, Khurram M, Amin MU, Haseeb A, et al. Berberine nanoparticles with enhanced in vitro bioavailability: characterization and antimicrobial activity. Drug Des devel ther. 2018;12:303. [DOI:10.2147/DDDT.S156123] [PMID] []
40. Ma XY, Zhang WD. Effects of flower-like ZnO nanowhiskers on the mechanical, thermal and antibacterial properties of waterborne polyurethane. Polym Degrad Stab. 2009;94(7):1103-9. [DOI:10.1016/j.polymdegradstab.2009.03.024]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.BUMS.REC.1399.507



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Askarifar F, Shafaei E, Sedighi M, Tavakoli kareshk A. Green Synthesis of Silver Nanoparticles by Hypericum perforatum extract and Berberine and Evaluation of Their Antibacterial Effects. J Ardabil Univ Med Sci 2023; 23 (3) : 5
URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-2293-fa.html

عسکری فر فاطمه، شفائی ابراهیم، صدیقی مهسا، توکلی کارشک امیر. سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره گل راعی و بربرین و بررسی اثر ضدباکتریایی آن‌ها. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. 1402; 23 (3) :262-277

URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-2293-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4623