:: دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1389 ) ::
گزارش یک مورد لیپوم پاروتید
مسعود نادرپور ، نیکزاد شهیدی*
، Nikzadsh@yahoo

لیپوم یک تومور خوش خیم شایع در نسج نرم می­باشد ولی رخداد آن در غده پاروتید نادر است. در لیپوم پاروتید دخالت جراحی اقدام مشکلی است زیرا تومور در مجاورت عصب صورتی می­باشد لذا اطلاعات کافی از آناتومی ناحیه و نیز بکار بردن تکنیک­های جراحی دقیق ضروری است. بیمار خانم 12 ساله با توده بدون علامت ناحیه پاروتید می­باشد که خواهان جراحی به دلیل مسایل زیبایی و ظاهری بود. در سی تی اسکن یک لیپوم بزرگ در پاروتید راست دیده می­شد. بعد از انجام پاروتیدکتومی سطحی و پیدا کردن و حفظ شاخه­های عصب فاسیال، لیپوم بطور موفقیت­آمیز خارج شد. بعد از عمل بیمار مشکل خاص نداشت و عملکرد عصب صورتی کاملاً طبیعی بود. لیپوم پاروتید تومور نادری است. روش ترجیحی در بررسی قبل از عمل سی تی اسکن با تفکیک بالا می­باشد که اطلاعات خوبی را راجع به تومور بدست می­دهد. درمان جراحی لیپوم پاروتید باید توسط جراح ماهر انجام گیرد و شاخه­های عصب صورتی با دقت پیدا شده و حفظ شود. در لیپوم لب عمقی پاروتید می­توان لب سطحی را بلند کرد و بعد از برداشتن لیپوم مجدداً آن را به سرجایش برگرداند تا از نظر زیبایی نتایج بهتری حاصل شود.

واژه‌های کلیدی: پاروتید، توده، لیپوم
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1389/5/20 | پذیرش: 1389/10/23 | انتشار: 1389/12/9

Naderpour M, Shahidi N. Lipoma of Parotid Gland A Case Report. J Ardabil Univ Med Sci 2010; 10 (4) :370-373