[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي مقالات آماده انتشار آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
هیات تحریریه::
خط مشی دبیری::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ملاحظات اخلاقی::
آرشیو مجله و مقالات::
بانک ها ونمایه ها::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
شاپا
شاپاچاپی  
2228-7280
شاپا الکترونیکی
2228-7299
..
بانک ها و نمایه ها

 

 

 

 

 

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینک مفید بر ای داوران

سرقت ادبی وعلمی فارسی

سرقت ادبی وعلمی لاتین

..
دسترسی آزاد
مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
 
..
:: دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1389 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 294-287 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات سیتوتوکسیسیتی عصاره های زیتون و چای سبز بر روی رده سلولی سرطانی پستان
حسن حسین زادگان* ، بهروز عزت پور ، فواد عبداله پور ، معصومه معتمدی ، مرضیه رشیدی پور
، hosainzadegan_2010@yahoo.com
چکیده:   (8818 مشاهده)

  زمینه و هدف: همانطور که می­دانیم مشکلات زیادی در درمان بسیاری از تومورها وجود دارد و مطالعات زیادی برای یافتن ترکیبات ضد توموری مناسب در کشورهای مختلف انجام می­شود. در همین راستا این مطالعه جهت بررسی اثر ضد سرطانی عصاره­های چای سبز و زیتون بر میزان لیز رده سلولی سرطانی پستان ( BT474 ) انجام شد.

  روش کار: ابتدا عصاره­های آبی چای سبز و اتانولی زیتون تهیه شدند. سپس با استفاده از روش سنجش آنزیم لاکتات دهیدروژناز میزان لیز سلولی یا سیتوتوکسیسیتی آنها در غلظت­ها و زمان­های مختلف بر روی سلول­ها بررسی شد هر آزمایش 3 بار تکرار شد و نتایج برای هر تیمار بصورت میانگین ± انحراف معیار بیان گردید. اختلاف آماری بین تیمارها توسط آزمون تی بررسی شد و ( 05/0 p < ) به عنوان معنی­دار در نظر گرفته شد.

  یافته ها: در مورد عصاره چای سبز با افزایش غلظت، درصد کشندگی یا لیز سلولی در 8 و 24 ساعت پس از تیمار کاهش یافت. بیشترین درصد لیز سلولی توسط عصاره زیتون در غلظت 1 میلی­گرم در دسی لیتر (85%) مشاهده گردید درصد لیز در سلول­های تیمار شده با عصاره زیتون وابسته به غلظت بوده و با افزایش غلظت بیشتر می­شد. از نظر آماری درصد لیز سلولی عصاره زیتون در 24 ساعت تیمار با درصد لیز در 8 ساعت تیمار (83%) تفاوت معنی­داری نداشت. اما مقایسه نتایج لیز سلولی عصاره چای سبز در 8 ساعت و 24 ساعت تیمار در غلظت­های 01/0 و 1/0 میلی­گرم در دسی­لیتر تفاوت معنی­داری نشان داد (000/0= p ).

  نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که دو عصاره زیتون و چای سبز به صورت خام دارای اثر لیز سلولی روی رده سلولی BT474 هستند. عصاره زیتون اثر شدیدتری در مقایسه با عصاره چای سبز نشان داد که با افزایش غلظت اثر آن نیز افزایش می یافت.

واژه‌های کلیدی: عصاره زیتون، عصاره چای سبز، لاکتات دهیدروژناز، رده سلولی BT474
متن کامل [PDF 230 kb]   (3446 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1389/6/29 | پذیرش: 1389/10/16 | انتشار: 1389/12/9
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosainzadegan H, Ezzetpor B, Abdollahpor F, Motamedy M, Rashidipor M. Study of Cytotoxic Activity of Olive and Green Tea Extracts on Breast Tumor Cell Line. J Ardabil Univ Med Sci 2010; 10 (4) :287-294
URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-199-fa.html

حسین زادگان حسن، عزت پور بهروز، عبداله پور فواد، معتمدی معصومه، رشیدی پور مرضیه. بررسی اثرات سیتوتوکسیسیتی عصاره های زیتون و چای سبز بر روی رده سلولی سرطانی پستان . مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. 1389; 10 (4) :287-294

URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-199-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4623