:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1390 ) ::
گزارش یک مورد میوم ساب سروزال بزرگ
ایرج فیضی ، رحیم صمدی ، نسرین صمدی*
، na.samadi@arums.ac.ir
چکیده:   (11910 مشاهده)

لیومیوم­های رحمی که اکثرا بدون علامت هستند، از شایع­ترین تومورهای خوش­خیم رحم می­باشند. مورد گزارش شده در این مقاله موردی از میوم بزرگ با اندازه تقریبی 12×12×21 سانتی­متر می­باشد که به دلیل اندازه بزرگ آن از موارد نادر می­باشد. بیمار خانم 40 ساله­ای بود که طی بررسی­های لازم مربوط به شکستگی در ناحیه لگن به طور اتفاقی با مشاهده توده بزرگ لگن و شکم، جهت اقدامات تشخیصی بیشتر به سرویس جراحی انتقال یافت. توده سفت و تقریبا ثابت در ناحیه هیپوگاستر بودکه تا ناف ادامه داشت. بررسی­ها نشان داد بیمار قبل از مراجعه در طی چند ماه اخیر اختلالات در کارکرد شکم (بصورت یبوست) و الیگومنوره داشته است که چندان ناراحت­کننده نبوده است و باعث مراجعه به پزشک نشده است. بیمار پس از اقدامات لازم و معاینات بالینی، کاندید جراحی تشخیصی با احتمال تومور تخمدانی گردید و طی بیهوشی عمومی تحت عمل جراحی لاپاراتومی قرارگرفت. این توده بعد از عمل میوم ساب سروزال بزرگ تشخیص داده شد.

واژه‌های کلیدی: میوم ساب سروزال، توده لگنی، تومور
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1389/6/28 | پذیرش: 1390/1/20 | انتشار: 1390/4/1

Feizi E, Samadi R, Samadi N. A Case Report of large Subserosal Myoma. J Ardabil Univ Med Sci 2011; 11 (2) :186-190