:: دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1391 ) ::
بررسی ارتباط بین عفونت هلیکو باکتر پیلوری با سندرم حاد کرونر در شهر اردبیل
نسرین فولادی ، حسین علیمحمدی اصل* ، فیروز امانی ، فرهاد پورفرضی ، نسرین همایونفر ، منصوره کریم اللهی ، حجت اله صفیر ، عدالت حسینیان
، h.alimohammadi@arums.ac.ir
زمینه و هدف: بیماری های عروق کرونر، علت اصلی مرگ و میر در کشورهای صنعتی و در حال توسعه می باشند. دخالت عوامل عفونی از جمله هلیکوباکتر پیلوری به عنوان یک عامل خطر برای سندرم حاد کرونری مطرح می باشد. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط بین عفونت هلیکوباکتر پیلوری با سندرم حاد کرونر طراحی و اجرا گردید. روش کار: مطالعه مورد-شاهدی بر روی 300 مورد بیمار با سندرم حاد کرونر و 300 شاهد در مراکز آموزشی درمانی امام خمینی، فاطمی و علوی شهر اردبیل در سال 1388 انجام گرفت. از افراد مبتلا به انفارکتوس حادمیوکارد وآنژین صدری ناپایدار (گروه مورد) و افراد بستری در بخش های ارتوپدی، جراحی و ارولوژی که سابقه بیماری قلبی نداشتند (گروه شاهد) نمونه خون گرفته شد و پس از جدا نمودن سرم، آنتی بادی هلیکوباکترپیلوری به روش الیزا در دو گروه اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون های آماری t و کای دو در نرم افزار spss تحت آنالیز قرار گرفت. یافته ها: بررسی یافته ها نشان داد که 79 نفر (3/26%) از گروه شاهد و 122 نفر (66/40%) از گروه مورد دارای IgG مثبت بودند و اختلاف بین گروه ها معنی دار بود ( 05/0 > p ) بررسی عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی تائید شده در افراد گروه مورد و شاهد نشان داد که در افراد IgG مثبت عوامل خطرزای قلبی عروقی نسبت به موارد منفی و مشکوک IgG بیشتر بود ولی مقایسه عوامل خطرزا بین دو گروه مورد و شاهد به غیر از یک مورد تفاوت معناداری را بین دو گروه نشان نداد ولی مقایسه پرفشاری خون و سابقه بیماری قلبی بین افراد با سرولوژی مثبت در دو گروه مورد و شاهد تفاوت آماری معنی داری داشت ( 05/0 > p ). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که احتمالا عفونت با هلیکوباکترپیلوری در بروز سندرم حاد کرونر دخیل می باشد لذا مطالعات تکمیلی بیشتری جهت اثبات ارتباط سندرم حاد کرونر و عفونت هلیکوباکتر پیلوری پیشنهاد می شود.
واژه‌های کلیدی: هلیکوباکترپیلوری، سندرم حاد کرونر، ایمونوگلوبولین نوعG
دریافت: 1390/1/24 | پذیرش: 1390/10/22 | انتشار: 1391/1/1

Fouladi N, Alimohammadi Asl H, Amani F, Pourfarzi F, Homayunfar N, Karimollahi M, et al . Study of the Association between H. pylori Infection and Acute Coronary Syndrome. J Ardabil Univ Med Sci 2012; 12 (1) :51-58

فولادی نسرین، علیمحمدی اصل حسین، امانی فیروز، پورفرضی فرهاد، همایونفر نسرین، کریم اللهی منصوره، و همکاران.. بررسی ارتباط بین عفونت هلیکو باکتر پیلوری با سندرم حاد کرونر در شهر اردبیل. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. 1391; 12 (1) :51-58