:: دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) ::
شهزاد داروگری ، رحمت اله پرندین ، نامدار یوسف وند* ، داریوش شکیبایی
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران ، yousofnam@yahoo.com
زمینه و هدف: میخک یک گیاه دارویی می باشد که معمولاً در طب سنتی برای کاهش درد دندان بکار می رود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضد دردی روغن میخک موضعی در روش آزمون فرمالین در دو فاز حاد و مزمن در موش سوری نر بود.
روش کار: در این مطالعه تجربی تعداد 24 سر موش کوچک آزمایشگاهی به ٤ گروه کنترل، گروه مورفین (کنترل مثبت)، گروه روغن میخک، گروه روغن میخک+مـورفین تقسیم و مورد استفاده قرار گرفتند. قبل از آزمون فرمالین، حیوانات به مدت 6 ساعت تحت تیمار با روغن میخک موضعی بصورت مالشی قرار گرفتند. مورفین (mg/kg 10) بصورت تک دوز و زیرجلدی تجویز شد. نمرات درد با استفاده از آزمون فرمالین با تجویز 20 میکرولیتر فرمالین 2/5% به کف دست راست حیوان بدست آمدند.
یافته ها: روغن میخک موضعی موجب کاهش درد حاد (فاز اولیه تست فرمالین (و درد مزمن (فاز ثانویه تست فرمالین) شد. از طرفی روغن میخک موضعی اثر ضد دردی مورفین را در مرحله درد حاد افزایش داد.
نتیجه گیری: این تحقیق نشـان داد کـه روغن میخک موضعی دارای اثـر ضـد دردی می باشد که با اثر مورفین قابل مقایسه است.
واژه‌های کلیدی: روغن میخک، اثر ضد دردی، تست فرمالین
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/11/10 | پذیرش: 1396/2/30 | انتشار: 1396/4/10

Daroogari S, Parandin R, Yousofvand N, Shakibaie D. The Analgesic Effect of Topical Clove Oil Using Formalin Test in Male Mice. J Ardabil Univ Med Sci 2017; 17 (2) :252-260