[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 429-439 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر هم افزایی عصاره‌ هیدروالکلی دارچین و زنجبیل بر پارامترهای بیوشیمیایی خون در رت‌های آسیب دیده با تتراکلریدکربن
مسعود اجارودی ، محمد ماذنی ، رضا حاجی حسینی ، علیرضا مرادی ، لطف اله رضاقلی زاده
گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران
چکیده:   (1501 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به اهمیت سمیت کبدی ناشی از دارو و سموم به­عنوان یکی از عوامل آسیب­رسان به بدن، این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات ترکیب حاصل از عصاره­های دارچین و زنجبیل بر پارامترهای بیوشیمیایی سرم در موش­های صحرایی آسیب­دیده توسط تتراکلریدکربن (CCl4) انجام گرفت.
روش کار: در این مطالعه تجربی، 42 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 7 گروه 6 تایی تقسیم شدند. سه گروه کنترل شامل کنترل نرمال، کنترل ترکیب عصاره‌ها و کنترل آسیب، که روزانه به مدت 14 روز به­ترتیب آب مقطر، ترکیبی از عصاره­های دارچین- زنجبیل و آب مقطر دریافت کردند. 4 گروه بعدی، گروه‌های پیش‌درمانی بودند که به ترتیب عصاره دارچین، عصاره زنجبیل، ترکیب عصاره‌ها و سیلی‌مارین به صورت روزانه و تک دوز دریافت نمودند. در روز 14 به گروههای کنترل آسیب و پیش­درمانی مقدار 1 ml/kg تتراکلریدکربن حل شده در روغن زیتون (1:1 v/v) به صورت داخل صفاقی تزریق شد. به گروه‌های 1 و 2 فقط روغن زیتون تزریق گردید. 52 ساعت بعد از تزریق CCl4 خون‌گیری انجام گرفت و سرم آنها جداسازی شد.
یافته‌ها: تزریق CCl4 سبب افزایش معنی­دار در میزان فعالیت آنزیم‌های ALT و AST، سطوح کلسترول، تری‌گلیسرید و LDL، و همچنین کاهش سطوح آلبومین و HDL سرم رت‌های آسیب­دیده نسبت به گروه کنترل نرمال شد (0/001>p). پیش‌درمان با عصاره دارچین و زنجبیل بصورت جداگانه و توام سبب بهبود معنی­دار این مقادیر در مقایسه با گروه آسیب گردید (0/001>p).
نتیجه‌گیری: مصرف همزمان دارچین و زنجبیل اثرات محافظت­کنندگی بهتری در مقابل آسیب­های ناشی از تتراکلریدکربن نشان داد.
 
واژه‌های کلیدی: دارچین، زنجبیل، تتراکلریدکربن، پارامترهای بیوشیمیایی، اثر هم‌افزایی، رت
متن کامل [PDF 203 kb]   (444 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: ۱۳۹۷/۷/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ojarudi M, Mazani M, Hajihosseini R, Moradi A, Rezagholizadeh L. The Synergistic Effects of Hydroalcoholic Extracts of Cinnamon and Ginger on the Biochemical Parameters of CCl4-Intoxicated Rats. J Ardabil Univ Med Sci. 2019; 18 (4) :429-439
URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-1631-fa.html

اجارودی مسعود، ماذنی محمد، حاجی حسینی رضا، مرادی علیرضا، رضاقلی زاده لطف اله. بررسی اثر هم افزایی عصاره‌ هیدروالکلی دارچین و زنجبیل بر پارامترهای بیوشیمیایی خون در رت‌های آسیب دیده با تتراکلریدکربن. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. 1397; 18 (4) :429-439

URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-1631-fa.html



دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3921