[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي مقالات آماده انتشار آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات مجله::
هیات تحریریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
خط مشی دبیری::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
شاپا
شاپاچاپی  
2228-7280
شاپا الکترونیکی
2228-7299
..
بانک ها و نمایه ها

 

 

 

 

 

 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینک مفید بر ای داوران

سرقت ادبی وعلمی فارسی

سرقت ادبی وعلمی لاتین

..
دسترسی آزاد
مقالات این مجله با دسترسی آزاد توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
 
..
:: دوره 24، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 24 شماره 1 صفحات 45-35 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره‌های آبی، اتانولی و متانولی گیاه ژینکو (Ginkgo biloba) در شرایط آزمایشگاهی
الینا برازش ، مصطفی گواهی* ، مجتبی رنجبر
گروه نانو زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایران ، m.govahi@ausmt.ac.ir
چکیده:   (234 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاه ژینکو (Ginkgo biloba)، گیاهی غنی از ترکیبات پلی‌فنلی است که این ترکیبات باعث بروز خواص چشمگیری می‌شوند. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی‌های ضدباکتریایی ژینکو و مقایسه خواص ضدباکتریایی آن بین سه عصاره آبی، اتانولی و متانولی برگ ژینکو است.
روش کار: جهت بررسی ویژگی‌های ضدباکتریایی عصاره‌های برگ ژینکو از روش‌ انتشار دیسک بر روی چهار سویه باکتری اشــــریشـــیا کلی (Escherichia coliســـالمونلا تیفیموریوم (Salmonella typhimuriumباســیلوس سابتیلیس (Bacillus subtilis) و استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) استفاده شد. در نهایت حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتری‌کشی (MBC) عصاره‌ها در برابر این چهار سویه سنجیده شد.
یافته‌ها: نتایج حاکی از آن بودند که تمامی عصاره‌های ژینکو دارای خواص ضدباکتریایی هستند و در میان آن‌ها، بیشترین فعالیت ضدباکتریایی مربوط به عصاره متانولی و کم‌ترین مربوط به عصاره آبی ژینکو بود. بیشترین میزان حداقل غلظت بازدارندگی در غلظت 3.13 عصاره آبی و بر علیه باکتری باسیلوس سابتیلیس و بیشترین میزان حداقل غلظت کشندگی نیز در غلظت 6.25  عصاره آبی و بر روی باکتری باسیلوس سابتیلیس است.
نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان از این داشتند که برگ گیاه ژینکو دارای خواص ضدباکتریایی قابل توجهی است که می‌تواند در صنایع غذایی و دارویی کاربردهای وسیعی داشته باشد. بنابراین، انجام مطالعات بیشتر بر روی این گیاه لازم است.
شماره‌ی مقاله: 3
واژه‌های کلیدی: ژینکو بیلوبا، ضدباکتریایی، گیاه دارویی
متن کامل [PDF 292 kb]   (122 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1402/12/3 | پذیرش: 1403/3/13 | انتشار: 1403/5/4
فهرست منابع
1. Manandhar S, Luitel S, Dahal RK. In vitro antimicrobial activity of some medicinal plants against human pathogenic bacteria. J Trop Med. 2019; 2019 (1):1895340. [DOI:10.1155/2019/1895340] [PMID] []
2. Anyanwu MU, Okoye RC. Antimicrobial activity of Nigerian medicinal plants. J Intercult Ethnopharmacol. 2017; 6(2):240. [DOI:10.5455/jice.20170106073231] [PMID] []
3. Guilbert JJ. The world health report 2002 - reducing risks, promoting healthy life. Educ Health (Abingdon). 2003;16(2):230. [DOI:10.1080/1357628031000116808] [PMID]
4. Chikkanna MM, Neelagund SE, Rajashekarappa KK. Green synthesis of zinc oxide nanoparticles (ZnO NPs) and their biological activity. SN Appl Sci. 2019; 1(1):1-10. [DOI:10.1007/s42452-018-0095-7]
5. Djeussi DE, Noumedem JA, Seukep JA, Fankam AG, Voukeng IK, Tankeo SB, et al. Antibacterial activities of selected edible plants extracts against multidrug-resistant Gram-negative bacteria. BMC Complement Altern Med. 2013; 13(1):1-8. [DOI:10.1186/1472-6882-13-164] [PMID] []
6. Hatano K-i, Miyakawa T, Sawano Y, Tanokura M. Antifungal and lipid transfer proteins from Ginkgo (Ginkgo biloba) Seeds. Nuts Seeds Health Disease Prev. 2011: 527-34. [DOI:10.1016/B978-0-12-375688-6.10063-5]
7. Omidkhoda SF, Razavi BM, Hosseinzadeh H. Protective effects of Ginkgo biloba L. against natural toxins, chemical toxicities, and radiation: A comprehensive review. Phytother Res. 2019; 33(11):2821-40. [DOI:10.1002/ptr.6469] [PMID]
8. Fang J, Wang Z, Wang P, Wang M. Extraction, structure and bioactivities of the polysaccharides from Ginkgo biloba: A review. Int J Biol Macromol. 2020; 162: 1897-905. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2020.08.141] [PMID]
9. Beck S, Stengel J. Mass spectrometric imaging of flavonoid glycosides and biflavonoids in Ginkgo biloba L. Phytochem. 2016; 130: 201-6. [DOI:10.1016/j.phytochem.2016.05.005] [PMID]
10. Ma G-L, Xiong J, Yang G-X, Pan L-L, Hu C-L, Wang W, et al. Biginkgosides A-I, unexpected minor dimeric flavonol diglycosidic truxinate and truxillate esters from Ginkgo biloba leaves and their antineuroinflammatory and neuroprotective activities. J Nat Prod. 2016; 79(5):1354-64. [DOI:10.1021/acs.jnatprod.6b00061] [PMID]
11. Ražná K, Sawinska Z, Ivanišová E, Vukovic N, Terentjeva M, Stričík M, et al. Properties of Ginkgo biloba L.: antioxidant characterization, antimicrobial activities, and genomic microRNA based marker fingerprints. Int J Mol Sci. 2020; 21(9):3087. [DOI:10.3390/ijms21093087] [PMID] []
12. Karakaya F, Şahin B, Bülbül AS, Ceylan Y, Kurt E, Tarakçı MF. Investigation of antimicrobial and antibiofilm effects of Ginkgo biloba L. Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi. 2020; 13(2):28-36.
13. Hemeg HA, Moussa IM, Ibrahim S, Dawoud TM, Alhaji JH, Mubarak AS, et al. Antimicrobial effect of different herbal plant extracts against different microbial population. Saudi J Biol Sci. 2020; 27(12):3221-27. [DOI:10.1016/j.sjbs.2020.08.015] [PMID] []
14. Vidhya E, Vijayakumar S, Rajalakshmi S, Kalaiselvi S, Pandiyan P. Antimicrobial activity and phytochemical screening of Ocimum americanum L extracts against pathogenic microorganisms. Acta Ecol Sin. 2020; 40(3):214-20. [DOI:10.1016/j.chnaes.2019.09.001]
15. Mohammed FS, Kına E, Uysal İ, Mencik K, Dogan M, Pehlivan M, et al. Antioxidant and Antimicrobial Activities of Ethanol Extract of Lepidium spinosum. TURJAF. 2022; 10(6): 1116-19. [DOI:10.24925/turjaf.v10i6.1116-1119.5207]
16. Sati S, Joshi S. Antibacterial activities of Ginkgo biloba L. leaf extracts. Sci World J. 2011; 11(1):2237-42. [DOI:10.1100/2011/545421] [PMID] []
17. Jun H, Kim J, Bang J, Kim H, Beuchat LR, Ryu J-H. Combined effects of plant extracts in inhibiting the growth of Bacillus cereus in reconstituted infant rice cereal. Int J Food Microbiol. 2013; 160(3):260-6. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2012.10.020] [PMID]
18. Snowden R, Harrington H, Morrill K, Jeane L, Garrity J, Orian M, et al. A comparison of the anti-Staphylococcus aureus activity of extracts from commonly used medicinal plants. J Altern Complement Med. 2014; 20(5):375-82. [DOI:10.1089/acm.2013.0036] [PMID]
19. Tarr PI, Gordon CA, Chandler WL. Shiga-toxin-producing Escherichia coli and haemolytic uraemic syndrome. Lancet. 2005; 365(9464):1073-86. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(05)74232-X [DOI:10.1016/S0140-6736(05)71144-2]
20. Wu Y, Park KC, Choi BG, Park JH, Yoon KS. The antibiofilm effect of Ginkgo biloba extract against Salmonella and Listeria isolates from poultry. Foodborne Pathog Dis. 2016; 13(5):229-238. [DOI:10.1089/fpd.2015.2072] [PMID]
21. Cui N, Zhang L, Quan M, Xu J. Profile of the main bioactive compounds and in vitro biological activity of different solvent extracts from Ginkgo biloba exocarp. RSC Adv. 2020; 10(73):45105-111. [DOI:10.1039/D0RA09490K] [PMID] []
22. van Beek TA, Montoro P. Chemical analysis and quality control of Ginkgo biloba leaves, extracts, and phytopharmaceuticals. J Chromatogr A. 2009; 1216(11):2002-32. [DOI:10.1016/j.chroma.2009.01.013] [PMID]
23. Sati P, Dhyani P, Bhatt ID, Pandey A. Ginkgo biloba flavonoid glycosides in antimicrobial perspective with reference to extraction method. J Tradit Complement Med. 2019; 9(1):15-23. [DOI:10.1016/j.jtcme.2017.10.003] [PMID] []
24. Barbieri R, Coppo E, Marchese A, Daglia M, Sobarzo-Sánchez E, Nabavi SF, et al. Phytochemicals for human disease: An update on plant-derived compounds antibacterial activity. Microbiol Res. 2017; 196:44-68. [DOI:10.1016/j.micres.2016.12.003] [PMID]
25. Quideau S, Deffieux D, Douat‐Casassus C, Pouységu L. Plant polyphenols: chemical properties, biological activities, and synthesis. Angew Chem Int Ed. 2011; 50(3):586-621. [DOI:10.1002/anie.201000044] [PMID]
26. Horváth G, Bencsik T, Ács K, Kocsis B. Sensitivity of ESBL-producing gram-negative bacteria to essential oils, plant extracts, and their isolated compounds. Antibiotic Resistance. 2016:239-69. [DOI:10.1016/B978-0-12-803642-6.00012-5]
27. Zhang N, Lan W, Wang Q, Sun X, Xie J. Antibacterial mechanism of Ginkgo biloba leaf extract when applied to Shewanella putrefaciens and Saprophytic staphylococcus. Aquac Fish. 2018; 3(4):163-169. [DOI:10.1016/j.aaf.2018.05.005]
28. Ibrahim MP, Nuhu A. Phytochemical screening and antibacterial/antifungal activities of Ginkgo biloba extract EGb 761. J Pharm Biol Sci. 2016; 11(1):43-49.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.AUSMT.REC.1402.009



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barazesh E, Govahi M, Ranjbar M. Evaluation of Antibacterial Activity of Aqueous, Ethanol and Methanol Extracts of Ginkgo biloba leaves in vitro. J Ardabil Univ Med Sci 2024; 24 (1) : 3
URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-2378-fa.html

برازش الینا، گواهی مصطفی، رنجبر مجتبی. بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره‌های آبی، اتانولی و متانولی گیاه ژینکو (Ginkgo biloba) در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. 1403; 24 (1) :35-45

URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-2378-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4623