[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 12 - ویژه نامه پایان نامه ها ::
جلد 12 - ویژه نامه پایان نامه ها صفحات 65-76 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با فاکتورهای تغذیه در بیماران مبتلا به سنگهای ادراری شهر اردبیل
علی حسین خانی، علی نعمتی ، میترا ناصر سعید، شهناز حسین زاده، منوچهر براک
چکیده:   (36865 مشاهده)
زمینه و هدف: سنگ های ادراری سومین بیماری شایع دستگاه ادراری است. ارتباطی بین سنگ های ادرای با رژیم غذائی تا حدودی شناخته شده است، ولی موارد ضد و نقیض در این زمینه وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با مقدار مواد مغذی مصرفی و عادات تغذیه ای بیماران مبتلا به سنگ های ادراری بود. روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی است که در سال های 88- 1387 و بر روی 150 بیماران مبتلا به سنگ مجاری ادراری (91 مرد و 59 زن) در شهر اردبیل انجام گرفت. اطلاعات مربوط به آنالیز سنگ های ادراری، نوع سنگ در گرافی، اقدامات پیشگیرانه و نوع آب مصرفی ثبت گردید. با استفاده از پرسشنامه های بسامد مصرف مواد غذائی و یادآمد خوراک 24 ساعته سه روز در هفته اطلاعات غذائی گرفته شد. داده ها توسط نرم افزاهای SPSS و III Food Processor و برنامه آماری ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد که شایعترین نوع سنگهای ادراری در مردان و زنان از نوع اگزالات کلسیم و کمترین آن فسفات آمونیوم بود. ارتباط معنی دار معکوسی بین میزان بتاکاروتن مصرفی و درصد سنگ اسیداوریک وجود داشت، در صورتی که ارتباط معنی دار مستقیمی بین میزان مصرف ویتامین A و فولاسین و درصد سنگ اسید اوریک مشاهده شد ( 05/0 >p). ارتباط معنی دار مستقیمی بین مصرف پنیر و ترشیجات با سنگ فسفات کلسیم وجود داشت ( 05/0 >p). هیچ ارتباط معنی‌داری بین دریافت سایر مواد مغذی و مواد غذائی با انواع سنگهای مجاری ادراری یافت نگردید. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه اخیر نشان داد که مصرف برخی از مواد مغذی مانند فولاسین و ویتامینA و برخی از مواد غذائی مانند پنیر ارتباطی با بروز برخی از سنگهای ادراری داشت، بنابراین با رعایت دقیق و صحیح رژیمهای غذایی احتمالا بتوان از بروز و ظهور بیماریهای مربوط به سنگهای ادراری جلوگیری نمود.
واژه‌های کلیدی: سنگ مجاری ادرار؛ مواد غذایی؛ عادات غذایی
متن کامل [PDF 192 kb]   (844 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۰/۱۲/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۱/۵/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۱/۹/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hossain Khani A, Nemati A, Naser Saead M, Hosseinzadeh S, Barak M. Relationship between Urolithiasis and Nutrition in Patients with Urinary Stones in Ardabil City. J Ardabil Univ Med Sci. 2012; 12 (S1) :65-76
URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-100-fa.html
حسین خانی علی، نعمتی علی، ناصر سعید میترا، حسین زاده شهناز، براک منوچهر. بررسی ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با فاکتورهای تغذیه در بیماران مبتلا به سنگهای ادراری شهر اردبیل. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. 1391; 12 (S1) :65-76

URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-100-fa.html

جلد 12 - ویژه نامه پایان نامه ها برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.101 seconds with 801 queries by yektaweb 3509