[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 191-203 برگشت به فهرست نسخه ها
سمیت سلولی لاکتوباسیل‫های جداسازی شده از پنیرهای سنتی آذربایجان بر سلول‫های سرطان کلورکتال HCT116 و غربالگری سویه‫های برتر
میترا ربیعی ، غلامرضا زرینی ، مجید مهدوی
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده:   (662 مشاهده)
زمینه و هدف: سرطان کولورکتال یکی از شایعترین عوامل سرطان در دنیا است. توجه زیادی روی مکملهای غذایی که میتوانند فلور روده را به عنوان عوامل پیشگیریکننده از سرطان کولون تغییر دهند، متمرکز است. طبق تحقیقات انجامشده، باکتریهای تولید کننده لاکتیک اسید موجود در مواد غذایی به صورت بالقوه قادر به القای آپوپتوز هستند. در این زمینه بیشترین بررسی روی جنس لاکتوباسیلوس بوده است. طی این پروژه، فعالیت سمیت سلولی متابولیتهای حاصل از لاکتوباسیلهای جداسازیشده از پنیرهای سنتی آذربایجان بر روی سلولهای سرطان کلورکتال HCT116 مورد بررسی قرار گرفت.
روش کار: در این مطالعه تحلیلی، نمونه های پنیرهای سنتی لیقوان و کوزه منطقه آذربایجان جمع آوری و از محیط کشت MRS  برای جداسازی لاکتوباسیل ها استفاده شد. جدایهها پس از شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی، جهت تولید متابولیت و جداسازی مایع رویی در محیط MRS مایع کشت داده شدند. اثر مهاری مایع رویی حاصل از جدایه ها روی سلولهای سرطانی HCT116 توسط میکروسکوپ و همچنین تست MTT بررسی گردید.
یافته ها: در این بررسی تعداد 3 جدایه از پنیر لیقوان و 16 جدایه از پنیر کوزه جداسازی شد. نتایج بررسی فعالیت ضدسرطانی نشان داد که مایع رویی جدایه های CT2 و JTa1 اثر ضدسرطانی قابل توجه روی سلولهای سرطانی HCT116 داشتند (05/0˂p). شناسایی جدایه های CT2 و JTa1به ترتیب وجود 99 و 96 درصد شباهت با لاکتوباسیلوس برویس را نشان دادند.
نتیجه گیری: لاکتوباسیلهای موجود در لبنیات سنتی آذربایجان از نظر خواص ضدسرطانی از ارزش قابل توجهی برخوردار هستند.
 
واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیلوس، سلول‫های سرطان کلورکتال HCT116، سمیت سلولی
متن کامل [PDF 451 kb]   (148 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۰/۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۲/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۷/۴/۱۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rabiei M, Zarrini G, Mahdavi M. Cytotoxic Effects of Lactobacilli Isolated from Azerbaijan Traditional Cheeses on Colorectal Tumor Cells HCT 116 and Identification of Paramount Strains . J Ardabil Univ Med Sci. 2018; 18 (2) :191-203
URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-1439-fa.html

ربیعی میترا، زرینی غلامرضا، مهدوی مجید. سمیت سلولی لاکتوباسیل‫های جداسازی شده از پنیرهای سنتی آذربایجان بر سلول‫های سرطان کلورکتال HCT116 و غربالگری سویه‫های برتر. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل. 1397; 18 (2) :191-203

URL: http://jarums.arums.ac.ir/article-1-1439-fa.html



دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل Journal of Ardabil University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3760